Вести

Министар финансија Синиша Мали посетио Зајечар

Министар финансија Републике Србије Синиша Мали посетио je Зајечар и том приликом у просторијама Градског одбора Српске напредне странке одржао састанак са председницима Месних одбора са територије града Зајечара. Састанку су присуствовали и члан Председништва СНС Бошко Ничић и председник Градског одбора СНС у Зајечару Милан Станковић.

Министар финансија Синиша Мали је рекао да ће за град Зајечар бити обезбеђена средства за завршетак инфраструктурних радова и нагласио да Кабинет Председника Републике и Влада Републике Србије интензивно раде на довођењу инвеститора у град Зајечар. Министар је присутнима говорио о томе како се држава на челу са председником Александром Вучићем изборила са вирсуом COVID-19. Једнократна помоћ државе од 100 евра стигла је до 6,2 милиона људи. Осим да је ова помоћ обезбеђена, министар финансија Синиша Мали јуче је подсетио и да је пуштена уплата друге, од обећане три, минималне зараде, у укупном износу од 31 милијарде динара. Рекао је и да је држава испунила своје обећање, подсетивши да су се током ранијих криза давала разна велика обећања, која нису испуњена. Министар Мали је посебно истакао да је приоритет економских мера било очување радних места. -Циљ нам је, пошто смо сачували радна места, још агресивније кренемо у ново запошљавање, како бисмо и животни стандард грађана подигли још више, рекао је Министар у Зајечару.

Министар је на крају излагања говорио о програму СРБИЈА 2025, који држава жели да спроведе у наредних пет година и који подразумева 14 милијарди евра, за инвестиције у инфраструктуру, да се заврше водоводне, канализационе мреже, путеве, у нове болнице, вртиће, станове за младе брачне парове. Састанак је завршен разговором Министра са присутним члановима.