Вести

Члан Председништва СНС Бошко Ничић обишао реконструисан пут Вратарница, Заграђе, Мариновац, Стубал, Врбица

Члан Председништва Српске напредне странке Бошко Ничић јуче је обишао реконструисан локални пут Вратарница-Заграђе-Мариновац-Стубал-Врбица, у дужини од 23 километра.

Овом приликом Ничић је разговарао са мештанима ових пет села који су изразили захвалност граду Зајечару и Влади Републике Србије. Мештани су асфалт чекали готово 50 година, и сада ће им по њиховим речима, бити олакшан живот.

-Извођач радова је урадио одличан посао, сад смо се и уверили у то, видим да су људи презадовољни, на нама је да мештанима ових села побољшамо квалитет живота. Надам се да ће држава ускоро почети поново да размишља како да вратимо медицинске сестре у сеоске амбуланте, јер недостају, а овде живи претежно старачко домаћинство. Оно што можемо ми као локална самоуправа је да опремимо амбуланте по селима, како год буду поставили стандарде. Важно је да људи у зајечарским селима имају редовну здравствену заштиту, рекао је приликом обиласка ових села Бошко Ничић.

Новац за пут Вратарница-Заграђе-Мариновац-Стубал-Врбица су обезбедили град Зајечар и Влада Републике Србије, преко Министарства привреде, с тим што је Министарство обезбедило 40 посто од укупне суме, а Зајечар 60 одсто. У реконструкцију овог пута је уложено 163 милиона динара.