Вести

Дан Рома: Инклузија ромске популације

     Поводом 8.априла – Светског дана Рома, градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић приредио је пријем за делегацију Рома.
Чланови делегације, коју је предводио координатор за ромска питања Миљан Рашић, упознали су градоначелника са проблемима са којима се суочавају и захвалили на помоћи коју им град пружа како би се интегрисали у друштво.

„После много година коначно смо постали видљиви, а градска власт нас напокон уважава и излази нам у сусрет у складу са могућностима."

Град је именовао координатора за ромска питања, потписао је Споразум о сарадњи са Асоцијацијом координатора за Роме, остаје нам да да добијемо канцеларију како бисмо квалитетно могли да радимо и да уз помоћ донатора реализујемо заједничке пројекте са локалном самоуправом“, истакао је Рашић.

Уз честитке грађанима ромске националности за њихов празник, из Комисије за родну равноправност града Зајечара подсећају да је од недавно чланица овог радног тела и представница ромске популације Ирена Рашић.

„Наша локална самоуправа на тај начин показује да одговорно подржава и спроводи Стратегију за социјално укључивање Рома и Ромкиња у области заштите и унапређења њихових права“, објашњава одборница СНС Добрила Радосављевић, председница комисије.