Вести

Делегација Фондације „Дајана Пауновић” у посети Зајечару

Делегација Фондације „Дајана Пауновић” посетила је Зајечар и том приликом састали су се са представницима локалне самоуправе како би разговарали о демографији и популационој политици.
Градоначелник Зајечара Бошко Ничић овом приликом је истакао да град Зајечар мора да појача мере популационе политике како би подстакли младе да имају више деце. Такође, изразио је своје задовољство што се Фондација „Дајана Пауновић“ бави проблемом као што је популациона политика.
„Имали смо један конструктиван састанак и квалитетан разговор са представницима ове Фондације и први пут наилазим на разумевање да ми стратешки морамо да радимо на побољшању мера популационе политике. рекао је Ничић.
Дајана Пауновић поручиила је да морамо сви да будемо истрајни у циљу повећања наталитета у Србији.
„Важно је да ојачамо и локалне самоуправе да имају и већи буџет, како би своје идеје могли да имплементирају. Важно је да јачамо локалну инфратсруктуру. Свака локална самоуправа суочава се са својим специфичним проблемима, а ми смо многе од њих детектовали и решавали их са челним људима на локалу, истакла је Пауновић.
Град Зајечар новчано помаже прворођено, другорођено и свако наредно дете, а у наредном периоду радиће се и на другим мерама популационе политике у локалу.