Вести

Дух Божића у породици Живановић

Божићне празнике четворочланој породици самохране мајке Бранкице Живановић из Зајечара улепшали су градоначелник Велимир Огњеновић и државна секретарка у Министарству пољопривреде, висока функционерка Српске Напредне Странке, Стана Божовић са сарадницима.

Другог дана Божића у њихов дом у насељу Краљевица донели су животне намирнице, средства за хигијену и слаткише за дванаестогодишње тројке Ану, Сању и Александра. Бранкица, која је незапослена, само уз дечји додатак и повремену социјалну помоћ, тешком муком настоји да својим малишанима обезбеди пристојно детињство. Како каже, и да гости ништа нису донели, њој би срце било пуно јер се неко на Божић сетио ње и њених малишана.

„Учим их да верују у себе, у Бога, у боље сутра. Све има свој почетак и свој крај, надам се и ова наша породична финансијска криза. Неке коцкице се увек споје, па оне које верују, светлост обасја, тако је данас обасјала и нас“, казала је Бранкица. Божићном посетом породици Живановић Српска напредна странка показује да брине о свим грађанима Србије, нагласила је Стана Божовић.

„Хоћемо да обиђемо многе породице да на овај велики хришћански празник усрећимо децу, хоћемо да пошаљемо поруку да мислимо о свим грађанима, да разговарамо о њиховим проблемима и да покушамо да их решимо“, рекла је Стана Божовић. Градоначелник Огњеновић обећао је и додатну помоћ града овој породици.

„Деца немају компјутер, тако да ће га добити до краја недеље. Такође, о трошку града ићи ће на летовање заједно са најбољим ђацима зајечарских школа. И што је можда најважније, Бранкици ћемо наћи стални посао за два до три месеца“, обећао је градоначелник. Ана, Сања и Александар похађају шести разред и добри су ђаци. Жеља им је да живе као сви њихови вршњаци.