Вести

Форум жена СНС обележио Светски дан здравља

     Поводом 7.априла - Светског дана здравља чланице Форума жена Српске напредне странке Зајечар организовале су у Шљивару трибину посвећену здравим стиловима живота.
О значају очувања физичког и менталног здравља говорила је др Маријана Стојановић, док је одборница СНС Слађана Јовановић разговарала са учесницама трибине о значају редовних лекарских контрола.

„Старији Зајечарци памте да је познати зајечарски лекар др Петар Пауновић деценијама, сваког јутра, са таласа Радио Зајечара, постављао питање: „Шта сте данас одлучили да учините за своје здравље?“. То би требало да запитамо себе свако јутро кад се пробудимо.

Форум жена СНС Зајечар је, не рачунајући хуманитарне и политичке активности, организовао трибине о превенцији карцинома дојке и карцинома грлића материце у Грљану, а што је можда и најважније, предале смо иницијативу зајечарском Здравственом центру да размотри могућност поновног организовања редовних систематских гинеколошких прегледа жена“, нагласила је Милена Трајковић, координаторка Форума жена.