Вести

Форум жена СНС предао иницијативу ЗЦ Зајечар

     По броју оболелих жена од карцинома грлића материце Зајечар заузима друго место у Србији. Најбоља превенција јесте здравствена едукација и редовни гинеколошки прегледи.


Због тога су чланице Форума жена Српске напредне странке Зајечар предале директору Здравственог центра Зајечар др Станиславу Тадићу и начелнику гинеколошког одељења др Зорану Рошку иницијативу да ова здравствена установа поново организује систематске гинеколошке прегледе жена.
„Жене из града и зајечарских села, које долазе у Српску напредну странку и са којима се сусрећемо, мишљења су да би организовани систематски гинеколошки прегледи, какве је до пре неколико година спроводио Здравствени центар, олакашали женама долазак код лекара. На тај начин болест би била предупређена или откривена у најранијој фази, када је излечење могуће“,
рекла је Милена Трајковић, координаторка Форума жена.

Др Станислав Тадић, директор Здравственог центра Зајечар, каже да поздравља сваку иницијативу која доприноси бољој здравственој заштити жена.
„Размотрићемо наше могућности и у складу са њима се организовати, како бисмо женама изашли у сусрет“, нагласио је др Тадић.

У Форуму жена Српске напредне странке Зајечар истичу да осим трибина у граду и зајечарским селима, припремају и нове иницијативе које ће побољшати квалитет живота суграђанки.