Вести

Форум жена СНС у Шипикову: Здравље пре свега

     У организацији Форума жена Српске напредне странке Зајечар у Шипикову је одржана здравствена трибина.
О хипертензији и дијабетесу, превенцији, ризицима за обољевање, симптомима и начину лечења говорила је др Бојана Шрајер из зајечарског Здравственог центра.
„Да је здравље највеће богатство обично схватимо када нас нешто заболи. Циљ ових трибина јесте да променимо начин размишљања и укажемо на то колико су важни превентивни прегледи.

Трибине су прилика да се видимо и чујемо, разменимо мишљења, али и да нешто ново научимо, поготово када говоримо о здравственим темама“, нагласила је Милена Трајковић, координаторка Форума жена СНС Зајечар.

У Шипикову раде сеоска амбуланта и апотека, лекар долази по утврђеном распореду, а медицинска сестра живи у селу, тако да мештани лакше здравствене проблеме могу да реше у свом месту, али им је проблем што због недостатка интернета њихов лекар не може да се прилагоди новом систему и специјалистичке прегледе заказује „он лајн“.

У Форуму жена кажу да ће о овом проблему разговарати са надлежним у ЗЦ Зајечар, као и да ће здравственим трибинама бити обухваћена и друга села.