Вести

Градоначелник Зајечара, са сарадницима, започео годишњи обилазак сеоских месних заједница

Вечерашњим разговором са мештанима и члановима Савета МЗ Градсково, градоначелник Зајечара започео је редовни, јесењи, обилазак 42 сеоске МЗ на територији града Зајечара.

Разговор, којем су поред градоначелника и члана Председништва СНС-а присуствовали и помоћници Милан Станковић (председник ГрО СНС Зајечар) и Саша Матијевић, те главни градски урбаниста Иван Стојановић, директор ЈКП „Тимок одржавање“ Вице Лалић и начелник Одељења за урбанизам Срђан Голубовић, био је посвећен решавању проблема снабдевања ове МЗ као и неким од имовинско-правних, инфраструктурних и комуналних проблема.

Залагањем градских власти али и разумевању једне од озбиљнијих трговачких фирми у нашој регији, близу је решавање горућег проблема снабдевања становника основним животним намирницама.

У наредним данима, најкасније до краја месеца, расчистиће се ткз. сеоска депонија (трансфер станица отпада) и урадити уређење шибља и кошење траве на деоници пута који повезује село са путем за Зајечар, као и деонице Градсково-Чокоњар, и Градсково-Трнавац.

Разговарано је, да се хитно, како би ушло у планове и буџет за наредну годину, ураде пројекти изградње –санације мокрог чвора у објекту школе и реконструкције зграде садашње Месне заједнице.

Договорено је да градоначелник до краја године, са сарадницима, поново обиђе МЗ и у разговору са мештанима, на Збору, провери реализацију договорених послова.