Вести

Мештани Копривнице уз премијера Вучића

        Високи функционери Српске напредне странке, начелник Зајечарског управног округа Владан Пауновић и председник Скупрштине града Зајечара Стефан Занков, разговарали су са мештанима Копривнице о предстојећим парламентарним изборима и о европском путу Србије. Како су истакли, Александар Вучић уз огромну подршку народа Србије, има довољно снаге, енергије и идеја да стандард грађана буде бољи, да пензије и плате буду стабилне и сигурне, да школе буду за пример, болнице савремене и модерно опремљене, једном речју да живот у Србији буде нормалан и пристојан, јер сви ми то заслужујемо.

„Темељи озбиљне државе су постављени, али је пред нама још много посла. Грађани Зајечара и свих зајечарских села, као и ви у Копривници, то врло добро разумеју, и зато дилеме нема, сви заједно доприносимо бољој, напредној Србији“, нагласио је Пауновић.

У Копривници је поникао познати српски трибун Адам Богосављевић, који је, поштујући крај у којем је поникао и српског сељака, на скупштинска заседања долазио увек у народној ношњи.

У овом селу одржавају се „Дани Адама Богосављевића“, смотра беседништва, на којој учествују студенти-најбољи беседници са српских универитета.