Вести

Милена Поповић посетила Зајечар

Милена Поповић државни секретар у Министарству туризма и омладине данас је обишла Туристичку организацију у Зајечару где се састала са в.д. директорком Драганом Гогић Рајковић. Након краћег обиласка града, државна секретарка одржала је састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и овом приликом се захвалила на гостопримству и истакла да ће понети лепе утиске из овог града.
-Јуче сам била у Неготину, данас у Зајечару, захваљујем се мојим дивним домаћинима. Ми морамо да саарађујемо, јер сматрам да оно што је културно историјски важно за нашу земљу налази се и ван Београда и осталих великих градова. Сви они туристи који који желе да посете Србију, треба да дођу и да виде нешто друго, јер је читава наша земља лепа и итекако имамо потенцијала да се представимо на прави начин, рекла је Милена Поповић државни секретар у Министарству туризма и омладине.
-Разговарали смо о плановима који се тичу обогаћивања туристичке понуде Зајечара, морамо да проширимо основу која се односи на Феликс Ромулијану, да би људима било занимљиво када овде дођу. Зајечару недостају смештајни капацитети. Поред тога што нам је ГИЗ доста помогао када је у питању изградња Визиторског центра на Феликс Ромулијани, ми морамо порадити на изузетно значајном пројекту изградње Парка римских императора. Стадион мора да има и лепо окружење и садржаје, истакао је Ничић и додао:
-Парк императора ће пружити људима који дођу у Зајечар да се упознају са свих 17 императора рођених на простору садашње Србије и да виде да је цивилизација постојала много дуго на овим просторима. Морамо све да заокружимо као историјски и спортски туризам. Имамо намеру и да бивши павиљон претворимо у Дом извиђача и стрелаца и да изградимо једно од најмодернијих стрелишта у Србији. Средићемо и ски стазу и то је у плану, такође нам је сан да фудбалски стадион претворимо у атлетски, да завршимо и пројекат музеја рокенрола, да коначно у функцију пустимо и бунгалове, најавио је овом приликом градоначелник Зајечара Бошко Ничић и додао да је важно да се у функцију туризма врати и Грлишко и Рготско језеро.