Вести

Министар Томислав Момировић најавио велика улагања у комуналну инфраструктуру града Зајечара

Зајечар, али и околна села, су ових дана велико градилиште.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић посетио је данас Зајечар, а посету је започео састанком у Градској управи. Састанку је поред министра Томислава Момировића и градоначелника Зајечара Бошка Ничића, присуствовао и директор ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак.

Министар Момировић је са сарадницима и градоначелником Зајечара Бошком Ничићем након улице Ивана Милутиновића обишао и Војничку улицу, чија је реконструкција у току и најавио велика улагања у комуналну инфраструктуру Зајечара. Он је додао и да је у Зајечар, у претходне четири године, Република Србија уложила милијарду 500 милиона динара. За рехабилитацију регионалне саобраћајнице, односно улице Ивана Милутиновића која се од данас ради, Путеви Србије улажу око 220 милиона динара.

-Заиста бих волео да се захвалим градоначелнику Бошку Ничићу на великом залагању. Понекад је умео да буде напоран са својим захтевима, али све је то било конструктивно. Заједно са мном и директором Зораном Дробњаком, мислим да смо дали заиста максимум да радови крену јако брзо, да се покрену све машине брзо.

Градоначелник Бошко Ничић се захвалио на великој подршци.

-Немам шта да кажем друго, него једно велико хвала, пре свега Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу. Град Зајечар сам без Републике не би могао све ово да започне и да планира наредне радове, истакао је Ничић.

Након обиласка улица, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и градоначелник Зајечара одржали су састанак у просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зајечару, где су о предстојећим локалним изборима разговарали са активистима.