Вести

НИЧИЋ: Апелујем на разумне људе да се уздрже и не наседају, а посебно не одговарају насиљем на насиље!

Члан Председништва СНС и градоначелник Зајечара Бошко Ничић издао је саопштење у коме најоштрије осуђује насилне протесте који се већ два дана дешавају на улицама највећих градова Србије.

Као неко ко је већ тридесетак година у политици, и у власти и у опозицији, згрожен сам сценама хулиганства и насиљем које, већ два дана, гледам на улицама наших највећих градова. Био сам организатор и “вођа”, у претекле три деценије, бројних протеста не дозвољавајући никада и никоме, ко је желео са мном, да насилно упада у институције, физички се обрачунава са полицијом или било којим политичким неистомишљеником. Вођен том идејом, убеђен да је Србија земља разумних, поштених и часних људи, а не криминалаца, хулигана и фашистичких “осветника”, желим да као човек и политичар позовем огромну већину разумних људи у нашој земљи да, пре свега игнорисањем хулигана, стану на пут овом злу које покушава насиљем да се дочепа власти. Пропустивши прилику да на демократским изборима изађу и покажу своју снагу, а дебело материјално и логистички подупрети са стране, користећи даноноћну и исцрпљујућу борбу државе са пошасти вируса цовид-19, сада огољеним насиљем покушавају да спроведу сценарио насилног преузимања власти.

Терором над свима који не мисле као они, ове разуларене хорде насрћу не само на институције, објекте и безбедоносне снаге државе већ на саме темеље демократије у нашој земљи. Циљ им је, иако то многи не виде али обични грађани добро осећају и разумеју, да за интересе оних који их финансирају и логистички опремају, ослабе преговарачке позиције Србије и председника Вучића пред све оно што нас ових дана и у будућности очекује. Време је да разумни људи, млади, очеви, мајке, деке и баке, зарад своје деце и будућности ове наше Србије, одлучно али ненасилно, кажу не хулиганству, насилништву увијеном у обланде борбе за “људска права и голу егзистенцију” и безумном дивљању исфрустрираних политичких патуљака који су око себе окупили најекстремније навијачке хорде, нарко дилере и преступнике. Као отац, а ускоро и деда, апелујем на оне људе, пре свега младе, да своје понекад и оправдано незадовољство, усмере на заједничко решавање проблема у друштву разговором и радом, а не придруживањем онима којима до њих уопште није стало већ до тога да, насиљем и користећи их као “топовско месо”, заседну у фотеље и наставе, уз помоћ иностраних ментора, черупање Србије ! Сада, када смо дигли главу и постајемо економски и војни лидер у региону, они којима то не одговара пробудили су своје “спаваче” и натерали их да покушају да нам од земље направе “ратну зону”.

Нереди и мучне сцене на улицама градова Србије, што смо у прилично смешном издању имали прилику да видимо синоћ и у Зајечару, имају само један циљ - обрукати и ослабити Србију пред светом. По стоти пут понављам да сам и сам присталица тога да сваки грађанин, у складу са законом, има права на исказивање незадовољства, али да нико нема права да каменицама, “молотовљевим коктелима”, моткама, бакљама... насрће на установе, државне органе и угрожава институције државе и личну безбедност било кога. Понајмање права да нам држе лекције о демократији и вођењу државе имају они којима газде седе у страним амбасадама и , уз часицу вискија, коњака или вотке, диригују њихове потезе. Лично мени је добро познат сценарио који спроводе али, као директном актеру тога, тада релативно младом човеку, познате су ми и погубне последице таквог сценарија. Зато и апелујем на разумне људе да се уздрже и не наседају, а посебно не одговарају, насиљем на насиље, али и да не дозволе да им хулигани у будућности “кроје судбину”. Наша земља је, у наредном периоду, пред великим изазовима борбе за наше Косово, за очување економске стабилности али и за очување здравља и живота њених грађана. Наша Србија ће, као и много пута у историји, победити, а марионете страних газда оголити и показати своје право лице, које већ два дана видимо на улицама неких градова у њој.

Дајући пуну подршку напорима председника Вучића да у преговорима, које данас започиње, очува суверенитет и економску снагу Србије, са поносом, на крају могу рећи само једно, ЖИВЕЛА СРБИЈА !!! Србија храбрих, радних и поштених људи а не Србија рушилачких хорди и Љотићевских и фашистичких следбеника!

 

 

 

 

У Зајечару, 09.07.2020. Бошко Ничић Члан Председништва СНС и Градоначелник Зајечара