Вести

Ничић: "Еколошки јуришници"-одраз манипулације која вређа здрав разум

Члан Председништва и Градоначелник Зајечара Бошко Ничић издао је саопштење поводом "еколошког" окупљања и ограничавања слободе кретања грађанима Србије.
-Данас је прилика да истину “оголимо” и да грађани схвате манипулацију која, покушава, да вређа здрав разум сваког, иоле, нормалног човека без обзира на политичко опредељење. О чему се заправо ради (?).
Није никоме приблем политичког или било каквог (нпр. “еколошког”) окупљања грађана. У сваком демократском друштву то је нормално. Шта је проблем ?
У сваком ДЕМОКРАТСКОМ друштву постоји основно правило да “моје право” не сме угрожавати права других. Шта то значи ? Може се, слободно, у складу са законом, на дефинисаним местима (које одређује свака локална самоуправа одлукама Скупштине), па чак и другим местима која се пријаве надлежним државним органима 48 h пре окупљања, одржати било које окупљање али НЕ МОЖЕ, нико, никада и нигде у свету, никоме тим својим правом ограничити БИЛО КОМЕ ДРУГОМ право на слободу кретања (једну од такође темељних људских права и слободе).
Да ли се то икада у Србији десило ? Јесте ! Десио се 5.октобар 2000. године али се Србија тада и данас не могу упоредити као и разлози да се нешто такво уради. Нико није покушао да покраде изборе и тако измени, темељну, демократску вредност друштва - право на слободу избора ! То је ОГРОМНА РАЗЛИКА !
Измишљање “проблема” од стране истих оних који су те проблеме, ако су уопште проблеми, створили и у њима уживали док су имали користи, је манипулација финансирана од стране оних који не жале новце да у Србији створе хаос, пошто иста не жели да клечи и испуњава њихове захтеве и диктате. Да ли народ жели унижену Србију ? Наравно да не !
Зато 50-ак, обучених и добрано плаћених “активиста” и “новинара”, пре свега збирутака политичких партија преобучених у “еколошке јуришнике”, немају права да стотинама и хиљадама људи забрањују кретање путевима и улицама слободне Србије. Н Е М А Ј У !!! Могу, у складу са законом, данима и месецима протествовати и то је њихово право.
Могу таквим, законитим, протестима придобити грађане и изаћи на изборе где ће победити и преузети власт. Опет не насилно и уз поштовање изборних правила.
До тада, паметни људи, и то је једина “гола” истина, морају бранити своје право које им други угрожавају. То исто морају чинити и државни органи, како Србију не бисмо гурнули у анархију.