Вести

Ничић: Град ове године уложио у сређивање путне инфраструктуре више од 1,5 милиона евра

Радове на путу Брусник – Салаш обишао је члан Председништва Српске напредне странке Бошко Ничић са сарадницима.

Ничић је овом приликом рекао да је Град ове године уложио у сређивање путне инфраструктуре више од 1,5 милиона евра свог новца, односно више од 170 милиона динара.

-То је заиста велики подвиг у односу на величину буџета града, рекао је Ничић.

-Радове реализујемо пре свега захваљујући разумевању Министарства саобраћаја и инфраструктуре, Путева Србије и човека који је задужен за наџор путева у овом делу Србије, а то је Аца Тричковић. Ја сам изузетно захвалан и за деоницу која је завршена пре неких месец дана од брусничке станице до уласка у село са источне стране у дужини од 3,5 километара, која је коштала негде око 23 милиона динара и где је утрошено две хиљаде и 400 тона асвалта, а у том делу пут је ширине четири метара. Сада се ових дана завршава пут од изласка из села према Салашу у дужини од четири километара, где је потрошено мало више од три хиљаде тона асвалта и где је вредност 40 милиона динара. Значи, само у ову деоницу пута ове године смо уложили 63 милиона динара и одрађено је 7,5 километара пута. Што се тиче укупних радова на инфраструктури мора да истакнем да никада оволико није уложено, бар од 2004. године до сада. Ако будемо завршили реконструкцију улице Ивана Милутиновића и Павла Иића, вероватно до зиме нећемо успети да завршимо улицу Саве Ковачевића, али рачунајући и прву фазу израде путне инфраструктуре у индустријској зони Запад цифра ће изнети преко шест милиона евра, од чега је само Град Зајечар уложио преко 1,5 милиона евра свог новца, рачунајући 23 километра пута деонице Вратарница – Заграђе – Мариновац – Стубал – Врбица, летње одржавање где је уложено преко 50 милиона, рачунајући одржавање регионалних путева од стране Путева Србије. Град је уложио толика средства и поред кризе у којој се налазио и у којој се налази и то је изузетан напор који смо уложили. Имамо мањих финансијских проблема али не можемо да станемо са радовима. Рађено је прошле године па и ове. Сада ће се отворити путни радови и од Вратарнице према Књажевцу, реконструкција која ће коштати негде око 800 милиона, рекао је Ничић.

Радови, на деоници Шљиварског пута у дужини од једног километра, која није завршена, а чија је реконструкција најављена пре око два месеца, почиње у току наредне недеље.