Вести

НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ НАЧЕЛНИКА ПАУНОВИЋА

У Зајечарском управном округу данас је приређен Новогодишњи пријем за бројне званице из  политичког, војног, верског, привредног, културног живота града Зајечара и целе Тимочке крајине.

Званице је поздравио начелник Владан Пауновић,који је говорио о одговорности нас самих према себи, окружењу, другима, држави. 

“У складу са значењем одговорности можемо да испитамо и сами себе, колико смо ми то заправо у могућности да одговоримо захтевима, потребама и активностима које стоје пред нама. Kолико смо спремни да се прилагодимо у том смислу, колико смо спремни да учинимо нешто боље, да себе учинимо бољима, али и људе око нас. Није лоше да се подсетимо те речи и то не само када су предстојећи празници у питању, већ да нас она увек подсећа на нешто узвишеније”, рекао је Пауновић.

У истом духу говорио је и епископ тимочки Иларион.

“Добро је и да ми будемо одговорни према самима себи, према својој савести, јер немогуће је и врло тешко остварити напредак у јавном и друштвеном животу уколико нема онога што је услов за то, а то је врлина, не само поштење, већ и многе друге хришћанске врлине, које сви некако појединачно подразумевамо, али ретко обједињујемо а врло лако видимо када некоме другоме недостаје понека врлина”, рекао је владика.

Новогодшњем пријему присуствовали су владика Иларион, начелник Борског управног округа Мирослав Кнежевић, званичници Града Зајечара председник Скупштине града Стефан Занков, заменик градоначелника др Мирко Николић, помоћница Сузана Стаменковић, председници општина Бољевац и Сокобања, Небојша Марјановић и Исидор Крстић, заменик председника општине Књажевац Мирољуб Михајловић, председници судова, директори образовних и установа културе, републичких институција, Војске Србије и ПУ Зајечар.