Вести

Огњеновић: Ситуација стабилна – Штаб у приправности


Градоначелник Зајечара и члан Главног одбора Српске напредне странке Велимир Огњеновић са сарадницима данас је обишао водотокове у граду. Нивои оба Тимока на подручју Зајечара су испод редовне линије одбране од поплава, али Штаб за ванредне ситуације већ данима има двадесетчетворочасовно дежурство и предузима све превентивне мере одбране од поплава.
Град је током претходне две године извео радове на проширењу и чишћењу водотокова на појединим деоницима, а комплетно је очишћена и централна градска јаруга, која је једним делом и бетонирана, подсетио је градоначелник Огњеновић.„Постоји велика вероватноћа да ће пројекат комплетног уређења корита Белог Тимока и 80 метара најкритичније деоонице Црног Тимока бити реализован ове године. Јуче смо у Зајечару разговарали са представницима ЈП „Србијаводе“ који ће од Светске банке добити 1,2 милијарде динара за те радове. Град је претходне две године планирао 80 милиона динара за откуп земљишта, ове није, али ћемо наћи могућност да обезбедимо тај новац.Кад радови буду завршени више нећемо морати да страхујемо од изливања Тимока“,наглашава Огњеновић.

Градоначелник је синоћ са сарадницима био и на мосту на Врбичкој реци, који је постао нестабилан, и издао налог да се одмах изведу интервентни радови.