Вести

Помоћ за "Баку храброст"

Грађани Зајечара много су пута до сада показали да имају велико срце.

Захваљујући суграђанима и симпатизерима Српске напредне странке прикупљена је помоћ у гардероби и средствима за хигијену за Гордану Јоновић, која је постала синоним за „баку храброст“.Она сама брине о својим унучићима, од којих најмлађе има само годину дана. Прикупљену помоћ данас су Гордани Јоновић уручиле чланице Форума жена Градског одбора Српске напредне странке Зајечар.

„Можда ова није велика помоћ која може да реши све њене проблеме, али верујем да јој може бар мало олакшати свакодневицу. И што је најважније, показати јој да има добрих људи који желе да јој помогну“, рекла је Милена Трајковић, координаторка Форума жена.

„Након смрти мога сина, моја снаха је напустила дом, а петоро деце оставила мени. Тешко је да од социјалних давања, тридесет хиљада динара месечно, купим све што је потребно за петоро деце узраста од једне до 13 година. Свака помоћ ми је добродошла“, захвална је Гордана Јоновић.

Ова храбра жена истиче да би јој највише значило када би јој кућа била реновирана, да деца имају пристојне услове за живот.