Вести

Потпредседник Владе Небојша Стефановић у Зајечару: Инвестираћемо у овај град!

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић посетио је јуче Зајечар.

Приликом посете министар је одржао састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и руководством града. На овом састанку је било речи о будућим пројектима који су од виталног значаја за град Зајечар, о фабрици, инфраструктури, електероенергетском систему.

Поред потпредседника Владе Републике Србије Небојше Стефановића, састанку у Градској управи присуствовали су и директор ЕПС-а Милорад Грчић и директор ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак, након чега су у препуној сали Дома културе у Котлујевцу разговарали са грађанима Зајечара и одговарали им на питања.

Бошко Ничић градоначелник Зајечара је обраћајући се грађанима захвалио пре свега на подршци Владе у решавању горућих проблема у Зајечару. Истакао је да је према последњем истраживању јавног мњења основни проблем који грађани наводе незапосленост.

Градоначелник Бошко Ничић је рекао да је фабрика нов живот за овај град и цео округ, и додао да цени напоре које улажу Влада Србије и ЕПС како би се створили услови потребни за долазак инвеститора.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић је у Дому културе грађанима Зајечара поручио да је Влада свесна чињенице да је исток Србије неправедно запостављен у последњих неколико деценија. Министар је нагласио да ће се тек улагати у овај крај, како инфарструктурно, тако и са великим пројектима и додао да Влада има добру сарадњу са градом Зајечаром и да је то основни предуслов за реализацију овако великих инвестиција.