Вести

Председник Александар Вучић у Зајечару: Фабрика Аптив ће запослити 2.500 радика

Председник Србије Александар Вучић данас је посетио Зајечар. Са председником, у обиласку радова били су и градоначелник Зајечара Бошко Ничић, министар грађевинарства, саобраћа и инфраструктуре Томислав Момировић, као и в.д. директор "Путева Србије" Зоран Дробњак.

Вучић је посету завршио обиласком завршних радова на путу за индустријску зону. Председник је рекао да су ова улагања веома важна за народ, за Књажевац, Зајечар, Крагујевац, Београд...

- Данас је први од 25 дана колико ћемо обилазити инфраструктурне пројекте - каже Вучић.

Додао је да је ова индустријска зона спас за народ који живи овде.

- Захвалан сам људима из Аптива што већ запошљавају људе у Новом Саду, а и овде ће. Само у ове путеве данас мораћемо да уложимо више од 2,2 милијарде динара. Када причате о другим пројектима што долазе у Зајечар, фабрике неће без инфраструктуре - рекао је председник.

Навео је да држава овим улагањима покушава да врати људе који су отишли у земље.

Председник је навео да је Пут Зајечар-Неготин од стратешког значаја за исток Србије посебно јер имамо велике планове за Прахово, да запослимо људе. Како је истакао, жао му је што нису могли да обиђу мештане села, али је обећао да ће то учинити када радови буду готови.

- Када видите колико пара одлази за све, видите колики су новци у питању. Циљ нам је до краја године да имамо осам ауто-путева у изградњи.

Како је навео, са министром Синишом Малим ће разговарати, како би "видео можемо ли да убацимо тих 550 милиона за Неготин- Зајечар, да кажемо људима да смо то завршили".

Вучић је прво обишао радове на изградњи петље Селачка, на деоници Вратарница - Књажевац, дугој 24 километра.

Председник је додао да ће у наредних 20 дана обићи све важне инфраструктурне пројекте у Србији.

- Ово је важно за цео исток Србије и цео Тимочки округ, али и све људе који долазе на Стару планину. Биће важно посебно када будемо урадили пругу Београд-Ниш - истиче Вучић.

Раније је већ урађен пут од Зајечара до Вратарнице, а сада се одвијају радови од Вратарнице до Књажевца. Радове на тој деоници изводи предузеће Интеграл инжењеринг из Републике Српске. Уговорена вредност радова је 12,5 милиона евра. Рок за завршетак радова на делу од Вратарнице до Књажевца је 18 месеци.

У току су радови на мостовима код села Вратарница, моста преко Јелашничке реке, у близини Малог Извора, Минићева, Горњег Зунића и скретања за Дебелицу и Јаковац. Радови на мостовима почели су у октобру и биће завршени до 1. новембра. На тој деоници има укупно 11 мостова.