Вести

Рачунар за зајечарске тројке

Породицу Живановић, дванаестогодишње тројке Александра, Ану и Сању, са мајком Бранкицом, које су високи функционери Српске напредне странке посетили другог дана Божића и уручили им помоћ у храни и средствима за хигијену, данас је угостио градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић.

Повод је обећање дато у недељу да ће деци бити купљен рачунар са монитором. Малишани нису могли да сакрију радост, кажу да им се од Божића живот преокренуо.

„Поново бих се захвалила нашем градоначелнику и госпођи Стани Божовић који су нас посетили на Божић. Од тог дана као да живимо у бајци. Тада нам је обећан компјутер и обећање је и испуњено. У то наравно нисмо ни сумњали. Овим чином радост моје деце је још већа. Захвална сам и градоначелнику и Српској напредној странки. За нас божићна чаролија траје“, рекла је њихова мајка Бранкица.

Градоначелник Велимир Огњеновић је поновио да ће и друго обећање дато овој породици на Божић бити испуњено.

“Обећао сам им и летовање, тако да ћемо им врло брзо, за месец или два, уплатити летовање у Грчкој, тако да ће први пут заједно са мајком отићи на море”, истакао је Огњеновић.

Незапосленој самохраној мајци Бранкици Живановић ускоро ће бити пронађен и одговарајући посао како би могла да издржава своју децу и обезебди им пристојно детињство.