Вести

Разговор са мештанима Халова

Критична деоница на регионалном путу Халово-Велики Извор, у дужини од 2 км, на којој возила нису могла да се мимоиђу, а која је за мештане Халова представљала проблем двадесет година, коначно је јесенас санирана проширењем нестабилне камене косине, проширењем пута и чишћењем пропуста и одводних канала дуж пута.
За разлику од свих претходних, садашња градска власт је имала слуха за проблеме овог села са око 700 становника, рекли су мештани председнику зајечарског парламента Стефану Занкову и начелнику Зајечарског управног округа Владану Пауновићу.
Уређени су и атарски путеви који воде до имања и ораница. „Локална самоуправа помаже у складу са својим могућностима, али је важна сарадња коју град има са републичким властима. И због подршке, и пројеката, и новца“, сматра Пауновић и додаје да је премијер Вучић показао да се залаже за равномерни развој свих делова републике, и села и града. Халово, препознатљиво по сточарима и пољопривредницима, очекује стимулативне мере и локалних и републичких власти.