Вести

Реновирање и дигитализација вртића "Ђурђевак" у Зајечару

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишао је данас са сарадницима радове у вртићу „Ђурђевак“. Уз подршку Европске уније преко програма ЕУ ПРО Плус, који се реализује у сарадњи са Министарством за европске интеграције, вртић „Ђурђевак“ у Зајечару биће реновиран, а средства за реконструкцију поред Европске уније издваја и град Зајечар, у готово пола износа.
-Европска унија улаже 200 хиљада долара, а град Зајечар 175 хиљада долара, с тим што ћемо ми платити и ПДВ. Радови напредују добро, ми ћемо сада добити хиљаду и шесто квадрата корисног простора, рачунајући доњи и горњи спрат објекта. Овај вртић ће моћи да прими мало више деце него што је то случај сада. Такође, замењује се столарија, ради се комплетна фасада, мења се кровна конструкција, имаћемо један заиста леп, модеран и пре свега безбедан вртић за децу, али и за раднике. И надаље ћемо улагати у овакве објекте, рекао је након обиласка вртића градоначелник Зајечара Бошко Ничић.
Директорка ПУ „Ђулићи“ Тања Јовановић истакла је да је ова реконструкција од изузетног значаја за све и захвалила се градоначелнику на иницијативи за реализацију пројекта.