Вести

СНС Зајечар: Артеске чесме – богатство Зајечара

Поводом 22.марта - Светског дана вода, млади Српске напредне странке у Зајечару организовали су акцију крај једне од многобројних артеских чесама по којима је град познат, како би скренули пажњу на важност заштите и очувања здраве пијаће воде, али и на богатство које у артеским водама Зајечар има. „Србија је богата водама, по количини водних ресурса заузима 47.место међу 180 држава и поседује чак петину светских резерви воде.

У тренутку када се о недостатку воде за пиће увелико говори у свету ми указујемо на богатство које у артеским водама и јавним чесмама има Зајечар.
Занимљиво је да је прва јавна чесма саграђена још 1895.године, да их је у једном тренутку било чак 95. Сада воде има на 35 чесама. Све су оне јавно добро, а на нама је да за будуће нараштаје сачувамо то благо које су нам оставили преци“, каже prim.mr sci dr Олица Радовановић, чланица Повереништва СНС у Зајечару.
Са грађанима који су по прохладном и кишном дану желели да попију воду са артеске чесме у центру града, докторка Олица Радовановић и млади активисти СНС разговарали су о значају воде и очувању зајечарских чесама.