Вести

Томислав Момировић у Зајечару: ВАЖНО ДА ПОВЕЖЕМО ТРГОВЦЕ СА МАЛИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА

Томислав Момировић министар унутрашње и спољне трговине посетио је град Зајечар. Министар је овом приликом обишао радове на изградњи Дистрибутивног центра Зајечар за потребе малопродајне мреже Текијанка.
-Изградња Дистибутивног центра је од изузетне важности за Зајечар, јер ће омогућити пољопривредницима и малим привредницима са територије Тимочке крајине сигуран пласман производа чиме ће посредно утицати на развој овог дела Србије, истакао је Момировић и додао:
-Држава ће наставити са пружањем стратешке подршке инвеститорима, јер једино уз синергију економије, политике и јединства, које нам је помогло и током корона кризе можемо да превазиђемо све проблеме који су пред нама, како би нашим грађанима обезбедили што квалитетније услове за живот. Упркос чињеници да живимо у кризном и неизвесном времену, важно је да будемо јединствени како на политичком тако и на економском плану и да на што квалитетнији начин повежемо трговце са малим произвођачима, изјавио је министар трговине Томислав Момировић, а потом је обишао и супермаркет Текијанка.
Градоначелник Зајечара Бошко Ничић захвалио се министру Момировићу на посети.
-Ово земљиште је било ван употребе сигурно 20 година, и хвала власнику Текијанке што ће га привести намени. Ми имамо одличну сарадњу. Оно што је најзначајније је то што ће изградњом дистрибутивног центра пољопривредни произвођачи, а посебно повртари имати сигуран пласман, а крајњи потрошачи имаће много јефтиније производе, рекао је градоначелник Бошко Ничић.