Вести

У развој града Зајечара биће инвестирано 73 милиона евра

Данас је председник Републике Србије Александар Вучић посетио Зајечар.

Посету је започео обиласком завршних радова на реконструкцији ОШ "Хајдук Вељко"и спортске хале, где га је дочекао градоначелник Зајечара и члан Председништва СНС Бошко Ничић са сарадницима.

Председник се дружио и са ђацима, разговарали су о кошарци, и поручио им је да је лопта супер, али да је књига важнија. Радови у школи су вредни 245 милиона динара. Школа "Хајдук Вељко" броји око 600 ђака, од којих 327 у млађим разредима, и више од 300 ученика у старијим.

На Краљевици су председник Србије Александар Вучић, градоначелник Зајечара и члан Председништва СНС Бошко Ничић и министар спорта Вања Удовичић положили камен темељац за изградњу Градског стадиона. Вучић је рекао данас Зајечарцима да ће изградња Градског стадиона бити велики подстицај за развој фудбала у том граду и поручио им да направе добар тим за Суперлигу Србије. Вучић је подсетио да је изградња Арене била развојни пројекат за тај део Беогада и да ће се исто десити и са Зајечаром, пошто ће се око стадиона на Краљевици градити хотели и други садржаји. -Зајечарски стадион је најлепши пројекат, чудесно делује, и за мање од две године, тачније, за годину и 11 месеци извођач треба да заврси посао, нагласио је Вучић.

Председник је истакао да ће на том стадиону играти и фудбалска репрезентација Србије, као и Партизан и Црвена звезда. -Последњих година се много трудимо да улажемо у Зајечар и то ћете моћи да видите још више у годинама које долазе. Гледамо да инфраструктурно опремимо седиште читавог Истока Србије. Видите улагање у школе, покушавамо да урадимо што више путева и да направимо оно што је људима најважније, а то је Здравствени центар. Наставићемо са улагањима, успели смо да доведемо компанију Аптив и њиховим доласком остаје много више за Зајечар и људи ће моћи своју будућност да планирају овде, рекао је Вучић.

Градоначелник Бошко Ничић је на полагању камена темељца на Краљевици изразио захвалност председнику и Влади Републике Србије, на великој подршци коју пружају граду Зајечару. - 28,5 милиона евра биће уложено у стадион, ово је важна инвестиција за нас. Надамо се да ће стари стадион ФК Тимока бити претворен у атлетски стадион за источну Србију, истакао је Ничић.

Приликом посете Зајечару председник је обишао и Храм Вазнесења Господњег у Котлујевцу где је разговарао са Његовим Преосвештенством Епископом тимочким Господином Иларионом. -У развој града Зајечара у наредном периоду биће уложено укупно 73 милиона евра, улагаће се у целу источну Србију, поручио је председник Александар Вучић.