Вести

Видљиве промене у раду и странке и локалне самоуправе

У просторијама Повереништва Српске напредне странке у Зајечару данас је одржана конференција за новинаре, на којој је о раду и активностима ове странке говорио Владан Пауновић, повереник СНС у Зајечару.

Промене, како у раду странке, тако и у раду локалне самоуправе, видљиве су у последњих осам месеци, нагласио је Пауновић, када је након двогодишње стагнације успостављен ред и по вертикали и по хоризонтали странке.

„Стабилизација у раду локалне самоуправе је итекако видљива од почетка године. Пре свега мислим на измирење обавеза према грађанима, јавним предузећима и добављачима, али поменуо бих и деблокаду школа, што доводи до њиховог квалитетнијег рада“, каже Пауновић.

Грађани су увидели и подржали политику Српске напредне странке, односно политику премијера Александра Вучића, што су и показали на последњим парламентарним изборима.

„Локалних избора у Зајечару није било, али су Зајечарци подржали  Српску напредну странку, која је убедљиво победила са 44 одсто освојених гласова, што је далеко више од свих осталих политичких странака“, рекао је Пауновић.

Српска напредна странка, као друштевно одговорна, настоји да конкретним деловањем подигне квалитет живота у граду. У прилог тој тврдњи су и две иницијативе, од којих је једна конкретизована. 

„Градско веће усвојило је иницијативу нашег Форума жена да труднице, деца до шест година и старији од 70, имају бесплатан градски и приградски  аутобуски превоз на територији града. Верујем да ће и друга о организовању систематских гинеколошких прегледа ускоро заживети“, наводи Пауновић и набраја акције које су претходних недеља оргханизовали зајечарски напредњаци.

„Након акције уређења Вањиног јаза и добровољног давања крви, у оквиру које је захваљујући члановима странке, грађанима и пензионерима, прикупљено преко 30 јединица ове драгоцене течности, протеклог викенда организовали смо и акцију уређења простора око Дома културе у насељу Kотлујевац. Већ овог викенда најављујемо и акцију сређивања дворишта Основне школе „Хајдук Вељко“.

Пауновић је позвао грађане и симаптизере странке да се прикључе акцијама које организује СНС ради бољег живота свих Зајечараца.