Вести

Вулин у Зајечару: Пуна подршка Министарства одбране Граду Зајечару

Министар одбране Републике Србије Александар Вулин посетио је данас Зајечар, обишао Команду за развој Тимочке бригаде гарнизон Зајечар и присуствовао вежби мировне мисије овог гарнизона.

Министар Вулин је овом приликом у касарни „Никола Пашић“ одржао састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем.

На састанку је било речи о доброј сарадњи и подршци коју Команда за развој Тимочке бригаде гарнизон Зајечар има од стране Града Зајечара, која се између осталог односи на одржавање војног комплекса у Зајечару. Министар и градоначелник су разговарали и о евентуалној размени имовине.

Градоначелник Ничић је у свом обраћању истакао да у оквиру ове сарадње Град Зајечар очекује подршку и помоћ Министарства одбране и Војске Србије у случају ванредних ситуација, које су у зимским месецима могуће у Зајечарском округу.

Након састанка у касарни „Никола Пашић“, Министар Вулин је са градоначелником Ничићем поздравио чланове Националног савета Влаха који су данас одржали седницу у великој сали Градске управе у Зајечару.

У свом обраћању члановима Савета Министар је рекао да држава пружа пуну подршку овој националној мањини, да треба да буду поносни на своје порекло и да га чувају. Он је нагласио да је Србија поносна на све своје народне различитости, које се преносе с колена на колено.

Градоначелник Бошко Ничић је поздрављајући овај скуп рекао да му је драго што је Зајечар домаћин члановима Националног савета Влаха и овом приликом поручио да је важно да се очува заједништво и јединство Влаха и Срба, јер је то је богатство Тимочке крајине, које траје вековима.

Министар одбране Александар Вулин се захвалио градоначелнику Бошку Ничићу на успешној сарадњи Града и Војске у овом делу Србије, и поручио да ће ово Министарство пружити пуну подршку даљем развоју сарадње између Војске Србије и Града Зајечара.