Вести

За сточаре 4,1 милион динара

У великој сали Скупштине града потписани су уговори о додели подстицајних средстава у области сточарства за 38 корисника на територији Зајечара. За сточаре су обезбеђена средства у износу од 4,1 милион динара.

Град Зајечар овим средствима субвенционише набавку квалитетних уматичених грла говеда, оваца и коза, као и набавку опреме за мужу и за прераду млека.

До сада су реализовани и пројекти у области пчеларства, воћарства, набавке механизације, а у току је и конкурс у области воћарства за јесењу садњу, који ће бити затворен наредног петка.

Сточарима се обратио градоначелник Зајечара и члан Председништва Српске напредне странке Бошко Ничић који је рекао да Град на многе начине покушава да оживи зајечарска села, а у прилог томе сведочи и податак да је недавно расписан конкурс за доделу бесповратних средстава брачним паровима за куповину сеоских кућа са окућницом. Ничић је искористио прилику и позвао све младе брачне парове који желе да живе на селу, да се пријаве на конкурс који је отворен до 29. новембра.

-Ово нису једине мере, покушавамо и да младе људе стимулишемо, чак и оне који нису живели на селу, а волели би да пробају да се баве пољопривредном производњом, да им дајемо подстицаје, да напуштена домаћинства откупимо и доведемо те младе људе који виде своју егзистенцију на селу. Ми смо ту да вам излазимо у сусрет, да вам помажемо, и мислим да ћемо из године у годину помагати све више онима који имају добре пројекте, нагласио је Ничић.

Укупан износ новчаних средстава који је ове године издвојен из буџета града Зајечара за подстицајна средства у области пољопривреде је 18,7 милиона динара.