Вести

Занков: Демократија се вратила у Скупштину града

     Сви одборници зајечарског парламента, и владајуће већине и опозиције, који су присуствовали данашњем заседању, гласали су за усвајање Одлуке о јавном окупљању грађана.

Одлуком је прецизирано да јавна окупљања нису дозвољена око: предшколских установа, основних и средњих школа, здравстевних и објеката јавног здравља, објеката Министарства одбране и унутрашњих послова, у зони заштите извора и објеката водоснабдевања, као и на местима која су затворена за јавнос

Усвајање ове одлуке прокоментарисао је председник Скупштине града Стефан Занков:
„На друштвеним мрежема била је последњих дана потпуно беспотребна хајка и много неистина око предлога ове одлуке, а сада и сами видите да је она потпуно либерална и усклађена са новим законским решењима. И због тога сам изузетно поносан.

Скупштина града је у последњих 100 дана све одлуке донела у интересу града и грађана, а осим паушалних оцена, нисам чуо ниједан пример, аргумент, члан, став или тачку да то није тако.

Могу да се похвалим да се демократија вратила у Скупштину града. Упоредите само седнице до децембра и од тада, однос према вама, према медијима. И ова одлука иде у том правцу. То су те позитивне промене“, истакао је Занков.