Вести

Завршетак спорске хале до септембра

Државни секретар у Министарству омладине и спорта, функционер СНС, Предраг Перуничић данас је у пратњи др Ивана Чикарића и заменика Председника Привременог органа Стефана Занкова, првог и другог са изборне листе “Александар Вучућ – брже, јаче, боље”, обишао спортску халу у Kотлујевцу.
Објекат, који је претходна власт свечано отворила у предизборној кампањи 2012.године, иако је био незавршен и без употребне дозволе, руниниран је претходних година док је трајао судски спор између извођача радова - “Колубаре” из Мионице и инвеститора – Министарства омладине и спорта.
“Судски спорови су завршени и дошли смо да видимо у каквом је стању хала и колико је новца потребно да се објекат заврши. Формирана је Радна група, која ће се наредних дана обратити Министарству привреде за помоћ. Уколико добијемо сагласност, врло брзо ћемо ући у процедуру јавне набавке, да би што пре определили извођача радова и завршили халу до почетка школске године.”, казао је Перуничић.
Стефан Занков је истакао да је ова хала симбол неодговорности политичара и победе приватних интереса над општим, јавним интересима.
“Постоје сви услови да уз помоћ републичких органа завршимо објекат, добијемо употребну дозволу да коначно ово постане место где ће деца моћи да се играју и да се баве спортом”, нагласио је Занков.
Изражено је уверење да ће током летње распуста објекат бити потпуно завршен, тако да би од септембра могли да га користе школарци и спортски клубови.